Julkalendern 1981


1981 sände SVT julkalendern Stjärnhuset. Julkalendern detta år hade ingen direkt anknytning till tomtar eller jul utan istället handlade den om Mytha (Sif Ruud) som berättade sagor ur den grekiska mytologin för Astro (Johannes Brost). Genom berättelserna fick TV-tittarna också lära sig de olika stjärnbilderna och en del astronomi. Den visades så småningom i repris en gång i veckan under ett halvår under hösten 1996 och våren 1997. Serien byggde på barnböckerna Hjältar och monster på himlavalvet av Maj Samzelius.



Vinjetten till Stjärnhuset

Tack till Gällman för tipset och Erikbe99 för hans fantastiska videosamling.

Garbage Pail Kids


Garbage Pail Kids
var en serie med klistermärken på samlarkort som började produceras 1985 som en parodi på de då populära Cabbage Patch Kids. Varje kort föreställde någon deformerad Garbage Pail Kid med ett humoristiskt namn byggt på någon ordlek. Många föräldrar, både i Sverige och utomlands, kritiserade bilderna som de ansåg håna handikappade samt förespråka mobbing. 15 serier, ett par afficher samt en film som totalfloppade producerades fram till 1988.


Pretty in Pink

Andie, hon. Listen, it's after 7:00. Don't waste good lip gloss.

80-talets unga stjärnskott Molly Ringwald spelar Andie, en vanlig typisk high school-tjej som tyvärr råkar i fel ända av staden vilket blir ett stort problem för henne när hon faller för den mer välbärgade Jack. Saker och ting blir inte heller lättare av att Jacks kompis Steff som verkligen inte tycker att hon är en människa värdig att befatta sig med sätter käppar i hjulen. Filmens tema är alltså att överskrida klassgränser, fattig möter rik. Kärlekstemat känns ju igen från många andra filmer i samma genre men just fokuseringen på pengar känns väldigt 80-tal och gör att den känns ännu mer tidstypisk. Pretty in Pink är en bitterljuv berättelse med ljust slut och ett fenomenalt soundtrack.
 


Danshits of´ 85


Här är några av låtarna man dansade till 1985

- "The Riddle" Nik Kershaw
- "Rock me Amadeus" Falco
- "Last Christmas" WHAM
- "Forever Young" Alphaville
- "Like a Virgin" Madonna
- "You Spin Me Round" Dead or Alive
- "Cheri Cheri Lady" Modern Talking
- "I Want To Know What Love is" Foreigner
- "Tarzan Boy" Baltimora
- "(I´ll never be) Maria Magdalena" Sandra
- "Do They Know it´s Christmas?" Band Aid
"All Trough the Night" Cyndi Lauper





Hårspray


80-talet med stor säkerhet som ansvarig för 90% av dagens ozonhål med tanke på den enorma konsumtionen av hårspray (på den tiden med freon i flaskorna). Och shampooindustrin hoppade jämfota på dollarhögarna då sprayen var tvungen att tvättas ur på kvällen om man skulle få till den där perfekta "spretfrillan".


Shampoo från 80-talet

Fragglarna


Den 22 september 1984 hade TV-serien Fragglarna sverigepremiär. I centrum för handlingen står fem fragglar: Gobo, Moki, Vembi, Bober och Vips.  De bor med de andra fragglarna i fraggelberget som de delar med de små gröna varelserna doozarna som hela tiden bygger olika byggnadsverk som fragglarna sedan äter upp. I fraggelberget finns också utgångar till två helt annorlunda världar. Ena utgången är ut till människornas värld, där en "livsfarlig best lurar" (en hund vid namn Sprocket). Den andra världen är Gorgernas trädgård. Genom den måste Fragglarna ta sig för att komma till den Allvetande skräphögen. Fragglarna lever annars ett ganska så bekymmerlöst liv.

Gobos farbror Mac, eller Resande Mac, har gett sig ut i yttre rymden (dvs. den normala världen där människorna bor) för att utforska denna värld och han skickar regelbundet vykort till Gobo där han berättar om de konstiga människorna. Porten till människornas värld är ett hål i väggen hemma hos en märklig uppfinnare, Doc. Doc känner inte till fragglarna men hans hund Sprocket vet och försöker fånga dem när han får tillfälle. Gobo måste nämligen dit för att hämta vykorten från Resande Mac. Enligt IMDB ska en biofilm med Fragglarna vara planerad till 2008.


Armband


80-talsattiraljen nr. 2. Pastellfärgade armband i plast!





Bergsprängaren

Om man ville lira sina kasettband och samtidigt ha lite streetcred på 80-talet införskaffade man en sk. "Bergssprängare" aka "Boombox" aka "Ghettoblaster". Olika versioner släpptes av elektronikjättarna och kom med både en och två kasettdäck.



Benvärmare

80-talsattiraljen nr.1 - benvärmaren.


Glass of ´85


Skulle du köpa GB-glass 1985 så hade du följande glassar att välja mellan. Vad sägs om tugga i dig en "glass burger" eller suga lite på storsäljaren "finger".

 

Attack of the Robot Watch


Under första halvan av 80-talet hade många kids digitalklockor som kunde förvandlas till robotar ungefär som Transformers. En hel del lärare slet sitt hår då kidsen satt och lekte robotkrig istället för att lösa matteuppgifter och på många skolor förbjöds ungarna att ta lös robotarna under lektionstid.



Never ending story (80s movie)


"Make believe I'm everywhere
Hidden in the lines
Written on the pages
Is the answer to our never ending story"


Filmen som de allra flesta 70- och 80-talister förknippar med 80-talet handlar om den lilla pojken Bastian som inte har det så lätt. Hans mamma har just dött och hans pappa tjatar på honom att han måste gå vidare i livet. Till råga på allt så blir han mobbad i skolan.
En dag, då han är på väg till skolan, så dyker mobbarna upp och börjar jaga honom. Men Bastian gömmer sig inne på ett bokantikvariat. Där hittar han en bok som han "lånar". Sen går han till skolan och låser in sig i ett gammalt förråd, där ingen kan störa honom. Och där börjar han läsa boken. Plötsligt hamnar han i landet Fantasia.

Den här filmen är en saga, och som många andra sagor handlar den här om kampen mellan gott och ont. Men inte nog med det, den handlar även om hur viktigt det är att ha lite fantasi.


Filmen har tyvärr åldrats en hel del genom åren, på både gott och ont. Specialeffekterna är snygga men en del varelser, som säkert framstod som fantasieggande 1984, ser idag mest ut som halsdukar med roliga ögon på.

Noah Hathaway som spelade Atreyu blev tjejernas favorit 1984 och musiktidningen OKEJ var inte sena med att proppa sin alster fulla av affischer och idolbilder på den unga skådespelaren. Titelspåret, uppfört av Limahl, spelas som ni själva vet, fortfarande på dansgolven.
 


Rubriks kub

I början av 80-talet slog en pryl igenom i folkhemmen som skapades redan 1974. Rubiks kub.

Kuben är ett 3-dimensionellt pussel som kom i flera olika modeller. Den vanligaste kuben var 3x3x3 rutor stor och var ca 5cm hög. Varje sida på kuben är indelad i 3x3 mindre delar och kubens olika skikt kan vridas i ett valfritt antal kvartsvarv i förhållande till de andra skikten. I utgångsläget har alla delarna på en kubsida samma färg, men efter ett fåtal slumpmässiga vridningar har färgerna blandats. Utmaningen är att återställa kuben till utgångsläget med så få vridningar som möjligt. Kuben kunde vridas i grymt många positioner, fyrtiotre triljoner tvåhundrafemtiotvå biljarder tre biljoner tvåhundrasjuttiofyra miljarder fyrahundraåttionio miljoner åttahundrefemtiosextusen för att vara exakt men kunde alltid lösas med max 25 vridningar. Om man var smart förstås. På 80-talet kom även en mängd plagiat och versioner, bla den populära "ormen" som kunde vridas till en "diamant".


The Lost Boys (80s movie)

Look at your reflection in the mirror. You're a creature of the night Michael, just like out of a comic book! You're a vampire Michael! My own brother, a goddamn, shit-sucking vampire. You wait 'till mom finds out, buddy!

Lost Boys som kom 1987 handlar om  Sam, spelad av enerverande Corey Haim, som flyttar med sin mamma och coola storebror till kuststaden Santa Barbara i Kalifornien. Den lilla flashiga staden lider dock av elaka blodsugare. En "välklädd" skara vampyrer med självaste Kiefer Sutherland i spetsen kidnappar ungdomar som de dinerar med god aptit bortanför stadens 80-taliga nöjespark. Sams mor börjar, ovetande, dejta vampyrernas överkucku och hans bror blir vampyr. Som tur är får Sam hjälp av "The Frog brothers" som med pålar, vitlök och vigvatten tar sig an de blodtörstiga vampyrerna.


Filmen är en riktigt 80-talsklassiker med sanslösa klädkreationer, cool musik och hårspraysfyllda hockeyfrillor. Mer matiné än skräckfilm med dagens mått. Välgjord och snygg kultrulle.


Lost Boys 2 "The Tribe"
är inspelad och beräknas ha premiär juli 2008. Corey Haim, Corey Feldman och Jamison Newlander iklär sig än en gång sina roller som Sam och bröderna Frog.


Sam omgiven av the Frog brothers


Who´s Robin Sparkles

Who´s Robin Sparkles? Artisten med en garderob som skulle få Kitty Jutbring att bli (pastell-)grön av avund och vars videor först hamnade på nätet 2006?


Robin Sparkles


Kolla in hennes video "Let's Go to the Mall" här nedanför



Skolmusikalen Back to the 80s

Det finns en ny populär musikal som har samma namn som er favoritblogg. Hittade ett klipp från en skoluppsättning av densamma. Lite falsksång på sina ställen men det är ju tanken som räknas.


Keytar - ett 80-talsinstrument


En av 80-talets egna instrumentversioner var den sk. keytaren. En keytar var en lättviktskeyboard som fästes med en axelrem likt en gitarr samt hade en hals där de olika effekterna snabbt kunde nås. 80-talets pop- samt new romanticagrupper tyckte att det var det coolaste man kunde bära upp på en scen och utrustade så många bandmedlemmar som möjligt med färgglada versioner. Instrumentet används fortfarande idag av synthgrupper. Är ni intresserade av att införskaffa en kan ni börja spara pengar redan idag då de gamla instrumenten går för mellan 10-20.000 på eBay.


Keytar in action

Never mind the modeblogg, here´s the 80s blogg!

Dress for success!!!


BMX


Cykeln som man förknippar med 80-talet är BMX (Bicycle Motorcross). Cykeln kom redan på 70-talet men slog på allvar igenom som sport i början av 80-talet. Med filmen E.T ökade kom BMX-cykelns popularitet att öka avsevärt. 1983 kom filmen BMX-Bandits med den då 16-åriga Nichole Kidman i en av huvudrollerna.


Kuwahara BMX


Streetfashion...


...in the 80s



Catwalk - La Blanka Swimsuits



Så här kunde det se ut på catwalken 1986




Titta han Flyger

Titta han flyger (originaltitel: The Greatest American Hero)  hade svensk TV-premiär i juni 1982. Serien handlade om skolläraren Ralph Hinkley (William Katt) som blir tilldelad en superhjältedräkt av några utomjordingar som landar med ett rymdskepp ute i öknen. Tillsammans med FBI-agenten Bill Maxwell (Robert Culp) använder de dräktens superkrafter till att fånga allehanda skurkar och spioner. Problemet är bara att Ralph tappar bort instruktionsboken, så han får pröva sig fram vad han kan göra med hjälp av dräkten. Han flyger rätt vingligt och har speciellt svårt med landningarna. Ralphs fästmö, advokaten Pam Davidson (Connie Sellecca), är den tredje personen som känner till dräkten.


Ralph Hinkley med sin utomjordiska dräkt


A.L.F


1987 kom, den då ett år gamla, TV-serien A.L.F till Sverige. A.L.F handlade om en rymdvarelse från planeten Melmac som krashar på jorden med sitt rymdskepp. Han får bo hos helyllefamiljen Tanner som tar hand om den dryga kattätande rymdvarelsen som de ger namnet A.L.F (Alien Life Form). Serien fick 4 -säsonger och A.L.F rankades på 8.e plats över filmhistoriens 25 största Sci-Fi legender av tidningen TV Guide.


ALF


Danceparty in the 80s


Vissa av er har kanske råkat zappa in det horribla programmet "Danceparty" någongång.
Programmet fanns redan på 80-talet och så här kunde det se ut då.


Sommarmode


Njut av sommardagarna i ett par moderna shorts med revärer som bildar en praktisk ficka som du kan ha glasspengarna i.

Passa också på att infärskaffa ett par benvärmare, gärna ett par som färgmässigt matchar shortsens revär. Glöm dock inte att ta av dom på stranden för att undvika "storkben" när du fått färg.


Sea-Monkeys


I 80-talets serietidningar medföljde det annonser som sålde sea-monkeys. Små undervattensapor som hade egna små kungadömen under vatten. Eftersom den amerikanska serietidningsförsäljningen i Sverige var stor under denna tid var det många kids som växlade in kronor till dollar och beställde dom små varelserna.

Någon vecka efteråt damp det ner ett paket i brevlådan med små påsar. Dessa innehöll okläckta ägg, näring och salter som man skulle hälla i en behållare med vatten. På bara några minuter började äggen kläckas och vips så hade man sin egen lille koloni med sea-monkeys.

I själva verket var det inga små undervattensapor man fick i påsarna utan ett kräftdjur tillhörande arten Artemia.


Joystickarnas joystick!


Tac-2
, Totally Accurate Controller, var joysticken man skulle ha till datorn där hemma, oavsett om man använde Commodore 64/128, Atari eller Spectravideo. Joysticken var extremt stryktålig och var det enda alternativet om man ville spela "Sex games" ett dataspel som gick ut på att tok-jucka sig igenom 6 ställningar till den slutliga orgasmen.




This was high tech


Vem sa att det inte fanns bärbara datorer på 80-talet?
64-kilobyte minne och allt.



Thundercats


1985 hade den tecknade TV-serien Thundercats världspremiär. Serien handlade om ett
gäng välpumpade akrobatiska katthumanoider som slogs mot onda mutanter med det "respektingivande" namnet Mutants of Plunn-Darr. Anledningen till gruffet var stenen "the Mystical eye of Thundera" som de muskelfräsiga Thundercats hade monterat fast i huvudpersonens Lion-O´s svärd. Mutanterna var givetvis klantigare än en småberusad Mr.Bean i en porslinsaffär då de försökte stjäla stenen och åkte alltid på rejält med pisk av våra hjältar. Men då rycker ondskan själv ut, en satanistmumie med namnet Mumm-Ra tar sig an katterna och får fungera som mutanternas "hjärna" i över 120-snygga avsnitt.


Lion-O och hans vänner

Den animerade serien blev även en serietidning som då gavs ut av Marvel. En serie leksaker kom också i mitten av 80-talet och dessa säljs nu för löjligt höga summor på eBay. TV-seriens första säsong fick hela 65 avsnitt. Säsong 2, 3 och 4 fick 20 avsnitt vardera. I Sverige kunde kidsen se serien på Cartoon Network under andra hälften av 80-talet.


Big Trouble in Little China (80s film)


"Just remember what ol' Jack Burton does when the earth quakes, and the poison arrows fall from the sky, and the pillars of Heaven shake. Yeah, Jack Burton just looks that big ol' storm right square in the eye and he says, "Give me your best shot, pal. I can take it."

Jack Burton
(Kurt Russel) är en lodig lastbilschaufför som blir indragen i ett rasande äventyr då hans vän Wangs fästmö blir kidnappad på flygplatsen. Jakten på Wangs flickvän för Jack till San Fransicos Chinatown. En värld som styrs av den 2000-åriga magikern Lo Pan. Där får de ta sig an både kung-fukrigare, spöken och kinesiska monster från en annan dimension.




När John Carpenters matinérulle nådde biograferna sensommaren 1986 totalfloppade den hos kritikerna. Många brydde sig inte om att se filmen då den sågades så brutalt av kritiker världen över och blev därmed en kassaflopp. När den gavs ut på video året efterår (ja det gick inte snabbt på 80-talet) fick filmen snabbt ett erkännande hos publiken och Twentieth Century Fox fick tillbaka sina utlagda dollarhögar.

Big Trouble in Little China, är precis som många av 80-talets äventyrsfilmer, ett riktigt färgglatt matinéäventyr med alla de indegrienser som genren kräver. Det skjuts blixtar genom fingrar, regnet öser ner, neonskyltarna sprakar ovanför gränderna och hjältarna simmar i kloakerna med kniven i munnen. Och vem kan väl motstå Kurt Russel i sällan skådad högform?!





Aphaville


När man skulle dansa tryckare 1984 så dansade man till Alphavilles "Forever Young". En låt som skulle kunna vara självaste titelspåren för filmen om 80-talet.


Alphaville bildades 1983 i Tyskland och gav 1984 ut sin debutskiva Forever Young. Tre av spåren från skivan "Forever Young, Sounds Like a melody" och "Big in Japan" nådde hitlistorna och de tre unga gossarna blev världsartister över en natt. De enorma framgångarna med Forever Youngplattan lyckades de aldrig upprepa men har fram till 2005 släppt hela 12-album. Ett 13:e kommer enligt uppgift ut under 2008 men det skiter vi i då det här är en 80-talsblogg och inte en fansida för Aphaville.


Klicka igång videon här nedanför och dansa tryckare med någon som finns i närheten.


 


Alphaville - Forever Young

Nik Kershaw

1984 fick den då 26-åriga britten Nik Kershaw sitt första hit med låten "Wouldn´t It Be Good" och strax därefter med sin debutsingel "I Won´t Let the Sun Go Down on Me" som nådde en smickrande andraplacering på den engelska topplistan. På hans andra platta "the Riddle" blev titelspåret med samma namn hans internationella genombrott.

Videon till samma låt (se nedan) blev en av de första med den sk. New Romantica-estetiken som blev synonymt med banden 1984-1986. 1985 medverkade han i Live AidWembley-stadion och försvann sedan från listorna och rampljuset.




Nik Kershaws video till "The Riddle"

Goonies (80s film)


Chunk: Hey you guys! let me in, you wont bellive what I just saw!
Mouth: First you have to do the Truffle shuffle!



Äventyret som alla, jag upprepar, alla kids på 80-talet ville uppleva var det som utspelade sig i den lysande filmen Goonies av Richard Donner.

Filmen som kom 1985 handlar om de fyra kidsen Mikey, "Chunk", "Mouth" och "Data" som, för att rädda sina famljers hus från utmätning, ger sig av för att leta reda på en ovärderlig piratskatt. De får ofrivilligt följe av Mikeys förståndige storebror Brand, hejarklacksledaren Andy och den evigt sura  Stef.

Men den minst sagt kriminella familjen Fratelli vill också lägga händerna på gulddublonerna och jagar kidsen genom de underjordiska gångarna som leder till skatten. Kidsen får dock oväntad hjälp av Fratellis missskötta familjemedlem "Sloth" som iklädd Stålmannentröja fäller coola oneliners och svingar sig i rep likt Errol Flynn.
 


Kidsen har hittat skattkartan på Mikeys vind.

Goonies är inspelad i vidunderligt vackra och alltid regntunga Astoria inte långt från staden Portland i staten Washington och filmen bär drag från gamla tiders matinéfilmer med allt vad det innebär. I den svenska DVD-utgåvan medföljer extrascener som klipptes bort från bio- och videoversionen. Bland annat en scen där en supertöntig bläckfisk blir sugen på människokött och även den urusla videon till den peppiga låten "Goonies 'R' Good Enough" av och med Cyndi Lauper.




Den officiella trailern till Goonies



Nintendo 8-bitar

Den 1 september 1986 kom Ninteno NES till Sverige. NES blev direkt en storsäljare på den snabbt växande TV-spelsmarknaden. Konsolen baserades på 8-bitsteknik (kallas därför ofta "Nintendo 8-bit") och kassetteknik.

Till NES utkom en lång rad klassiska TV-spelstitlar där Super Mario Bros förmodligen är den största av dem. Efter att Super Nintendo lanserats i Japan 1990, i USA 1991 och i de flesta av europeiska länder 1992 tappade NES position och slutade några år senare att tillverkas. Maskinens stora spridning har under senare tid orsakat en allt större kult- och retrostatus



Så här såg det ur i välsorterade leksaksaffärer

Handkontroollerna för både NES var rektangulära och hade fyra knappar: Två runda knappar till höger från spelaren sett, där den vänstra var "B" och den högra "A". Vänster om "B" fanns "start", och vänster om den fanns "Select". Längst till vänster satt pilarna. Den klassiska standarden för maskinens spelkontroller i sidscrollande plattformsactionspel var: Hoppa med "A", anfalla med "B" och gå med pilarna. Med "start" brukade man pausa spelet, medan "select" användes till exempel för att göra olika val. Det fanns också andra dosor att köpa till, till exempel ljuspistolen NES Zapper till skjutspel, som till exempel Duck Hunt.
 

Get some you turtle fuck!


Labyrinth (80s film)


 "Say your right words," the goblins said,
"and we´ll take the baby to the Goblin city, and you will be free."




1986 kom en av de allra bästa fantasyfilmerna all-time, nämligen superkitschiga Labyrinth.


15-åriga Sarah ( Jennifer Connelly) har stor fantasi och älskar sagor. När hon lämnas hemma för att barnvakta sin lillebror Toby försöker hon få honom att sluta gråta genom att berätta en saga för honom. Toby slutar dock inte gråta och den förargade Sarah ändrar sagans slut i vilken trollen  kommer och tar Toby till sitt rike och mycket riktigt försvinner lilla Toby. Trollkungen Jareth (David Bowie) besöker till Sarah och ger henne ett val. Antingen kan hon glömma sin bror och leva i en skimrande saga utan ett besvärande småsyskon eller så kan hon komma till hans rike, där hon får 13-timmar på sig att ta sig att försöka ta sig genom en labyrint till hans slott. Klarar hon inte det kommer hennes lillebror att förvandlas till ett troll. Sarah väljer det senare alternativet. I den fantasieggande, bitvis farligt kluriga labyrinten träffar hon nya vänner som slår följe med henne mot trollkungens borg.



Sarah (Jennifer Connelly) och Ludo (Rob Mills)

Filmens skapare och pappa till både Mupparna och Fragglarna,  Jim Henson, har skapat en färgglad, söt och otroligt snygg fantasyfilm där majoriteten av statisterna är dockor. Han har med sin gode vän, konstnären Brian Froud, skapat en estetik som få filmer lyckats fånga sedan dess. Filmen har färgats en hel del av 80-talet vilket syns på både färger och David Bowies frilla.


Har du inte sett Labyrinth så föreslår jag att du tar och införskaffar den omgående. En saga som passar både vuxna och små.

                                            

Den officiella trailern för filmen

Game & Watch



Mellan 1980-1983 exploderade en spelboom i Sverige och övriga världen. De handhållna elektroniska spelen som varenda unge önskade i julklapp och födelsedagspresent kallades Game & Watch.


Game & Watch (ゲーム&ウオッチ) tillverkades av Nintendo och gavs ut mellan 1980 till 1991. Bakom spelserien låg speldesignern Gunpei Yokoi som fick idén till storsäljaren då han uttråkad satt och lekte med en miniräknare på ett tåg i slutet av 70-talet. Spelkonsolerna tillverkades en eller två LCD-skärmar  och kom också med en digitalklocka och ett alarm. De flesta titlar hade en "Game A" och en "Game B" knapp. Game B gav spelaren ett snabbare spel med svårare banor än Game A. Några av titlarna i Game & Watchserien var Donkey Kong, Mickey Mouse, Baloon Fight, The Legend of Zelda och klassikern Mario Bros. Spelidéerna var enkla och kunde som i Parachute handla om att plocka upp fallskärmshoppare med båt innan de nådde vattnet med människoätande hajar eller som i Donkey Kong JR ta sig förbi krokodilerna för att befria Donkey Kong som satt inlåst i en bur.


Game & Watchspelet "Octopus"


En blogg om 80-talet


"Who is this girl Cyndi Lauper, and why is she SO Unusual?!"
Cyndi Lauper under en intervju

Åttiotalet, en tioårsperiod med färgglatt mode, kallt krig, hockeyfrillor, pannband, neonfärger. Gympa med Susanne Lanefeldt iförd benvärmare. Rambo, E.T och Goonies. En tid då det var krig mellan synthare och hårdrockare på sveriges grundskolor. En tioårsperiod som gick lite långsammare i frånvaro av sms, nedladdning från nätet och mail. Tio år som idag återminns med värme och nostalgi av både 60-talister som då var unga vuxna, 70-talister som var äldre barn eller ungdomar samt av 80-talisterna som var småbarn. En era som inspirerar dagens subkulturer än idag med sitt mode och sin musik. En svunnen, måhända för romantiserad tid, som här tillägnas en egen blogg. 

 
Cyndi Lauper


RSS 2.0