Chasing the Eighties - boktips!


 

80-talet var en fin tid på biograferna. Chunk från The Goonies dansade fläsktvist. Marty McFly från Tillbaka till Framtiden skämde ut sig på skoldansen och Karate Kid målade staket för att bli den ultimate karatemästaren.


Yep, vi som var kids på 80-talet har ett varmt förhållande till bioduken och det har också Spencer Austin. Austin är författare till Chasing The Eighties: The Ultimate North American Movie Location Road Trip och initiativtagare till den roadtrip som han och hans två vänner gör i nordamerika.


De tre britterna närmar sig 30-årsstrecket och beslutar sig för att göra resan för att frigöra sig från sin 80-talsnostalgi och ta det slutgiltiga steget in i vuxenvärlden. De besöker under resans gång inspelningsplatserna för dåtidens storfilmer och TV-serier samt träffar några av stjärnorna från deras barndom. De får sig en pratstund med Hightower, Hooks och Harris från Polisskolan, besöker brandstationen som var Ghostbusters högkvarter och hänger med Jeff Cohen som spelade Chunk i The Goonies för att nämna några av de guldkorn som återfinns i den 272 sidor tjocka boken.
Chasing The Eighties är rikt illustrerad och Austins avslappnade berättarspråk gör läsningen till ett stort nöje. Avundsjukt följer jag grabbarna som likt scudmissiler siktar in sig på nya mål så fort ett annat blivit avklarat.

En varmt boktips för alla er som var kids på 80-talet!


Austin och hans vänner har en website med bilder och videos från resan. Ni hittar den här:

http://www.chasingthe80s.co.uk/


Boken går att beställa på adlibris.se för 132 kronor. Följ nedastående länk och skicka in din beställning redan idag.


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1848189516


Austin och hans vänner


Kommentarer
Postat av: Aficionadon

Nämns ALF något i denna bok?

2009-08-19 @ 12:44:58
URL: http://aficionadon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0