Youngblood - 80´s movie


 

Youngblood från 1986 handlar om 17-årige Dean Youngblood (Rob Lowe) som sedan 6-årsåldern varit snabbaste hockeyspelaren på isen. Han börjar drömma om NHL när han lyckats ta en plats i det kanadensiska amatörlaget Hamilton Mustangs, på andra sidan gränsen från hans familjs gård. Dean är övertygad om att hans fina skridskoåkning ska gå hem hos publiken, men han får snabbt lära sig att fart och finess inte räcker långt mot ligans buslag, Thunder Bay Bombers. När Mustangs målkung (Patrick Swayze) blir knockad krävs det att Dean förvandlas från lovande rookie till lagets stjärnspelare - snabbt!


Youngblood blev en succé då den kom upp på biograferna 1986. Med ett klichéartat manus som tycks hämtat från den dåtida serietidningen Buster, är den en pärla för 80-tals fansen. Utmärkta Cynthia Gibb spelar Rob Lowes flickvän och en ung Keanu Reeves visar att han kan åka skridskor när han gestaltar Hamilton Mustangs målvakt.Chasing the Eighties - boktips!


 

80-talet var en fin tid på biograferna. Chunk från The Goonies dansade fläsktvist. Marty McFly från Tillbaka till Framtiden skämde ut sig på skoldansen och Karate Kid målade staket för att bli den ultimate karatemästaren.


Yep, vi som var kids på 80-talet har ett varmt förhållande till bioduken och det har också Spencer Austin. Austin är författare till Chasing The Eighties: The Ultimate North American Movie Location Road Trip och initiativtagare till den roadtrip som han och hans två vänner gör i nordamerika.


De tre britterna närmar sig 30-årsstrecket och beslutar sig för att göra resan för att frigöra sig från sin 80-talsnostalgi och ta det slutgiltiga steget in i vuxenvärlden. De besöker under resans gång inspelningsplatserna för dåtidens storfilmer och TV-serier samt träffar några av stjärnorna från deras barndom. De får sig en pratstund med Hightower, Hooks och Harris från Polisskolan, besöker brandstationen som var Ghostbusters högkvarter och hänger med Jeff Cohen som spelade Chunk i The Goonies för att nämna några av de guldkorn som återfinns i den 272 sidor tjocka boken.
Chasing The Eighties är rikt illustrerad och Austins avslappnade berättarspråk gör läsningen till ett stort nöje. Avundsjukt följer jag grabbarna som likt scudmissiler siktar in sig på nya mål så fort ett annat blivit avklarat.

En varmt boktips för alla er som var kids på 80-talet!


Austin och hans vänner har en website med bilder och videos från resan. Ni hittar den här:

http://www.chasingthe80s.co.uk/


Boken går att beställa på adlibris.se för 132 kronor. Följ nedastående länk och skicka in din beställning redan idag.


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1848189516


Austin och hans vänner


Syntax Error


Är ni intresserade av att dansa loss till skön digital datorspelsmusik från 80-talet så är följande radioprogram något för dig!


Syntax Error
var ett radioprogram som sändes på Sveriges Radio P3 mellan februari 2001 och hösten 2003. Radioprogrammet fokuserade på musik från TV- och datorspel från 80-talet. Främst titelspår från Commodore 64 och Amiga-spel. Programledaren och upphovsmannen Thomas "Sol" Sunhede, medarbetaren HirO och maskoten Chip producerade 101 avsnitt av det populära programmet. Mellan de brusiga spåren berättade Sol intressanta anekdoter om låtens tillkomst, skaparen av musiken eller om spelet varifrån musiken var hämtad. Ett researcharbete bara det värt sin tid i guld. Syntax Error hämtade sitt namn från det felmeddelande som varnade för logiska tankefel på VIC-20, Commodore 64 och AMIGA-datorerna.


Länken nedanför ger er tillgång till radioprogrammet.


http://www.syntaxerror.nu/download.php


Om ni inte vill ladda ner filerna kan ni klicka på avsnittet du vill lyssna på sen KTH LTU för sjysst streaming.


Stort tack Emil för tipset.

Syntax Error

Syntax Error on the screen


RSS 2.0