Starzinger - 80s TV

Starzinger, är en japansk tecknad tv-serie som först visades i japan 1978-79. Totalt skapades 73 avsnitt. Starzinger blev svenskarnas första möte med den japanska animationen anime. 24 avsnitt översattes och dubbades till svenska under det tidiga 80-talet. De svenska rösterna gjordes av bland annat Tomas Bolme, Bert-Åke Varg och Elisabeth Bolme.  I Sverige gavs de 24 avsnitten ut först på video och senare på dvd i sex volymer med fyra avsnitt på varje volym. Ni som var unga på 80-talet kanske kommer ihåg videokasetten Starzinger som såldes på BP-mackarna med BP´s gröngula logotyp på fodralet.


Starzinger handlar om den vackra prinsessan Aurora som av doktor Kitty fått i uppdrag att återvända till "Den stora planeten", för att genom sin märkliga förmåga rädda planeten och hela galaxen. Under sin färd träffar hon tre stjärnriddare. De bestämmer sig för att följa med Aurora på hennes farofyllda resa. Var och en av stjärnriddarna har unika egenskaper. De egenskaperna kommer mer än väl till pass under färden.


Starzinger


Keytarhero - the 80s alternative!


Nevermind Guitarhero, here´s the Keytarhero!
New Scientists - Hjältar från 80-talet.

New Scientists 12" The Storm är idag en av de mest eftertraktade objekten för skivsamlare med fabless för 80-talet. Hur många exemplar som trycktes av denna kalssiker är idag osäkert. De flesta av dåtidens artister, likt New Scientists, som pressade sina egna skivor gjorde det i upplagor om 200-500 och 500-1000 st. Tyvärr har studion som tolvan spelades in lagt ner för länge sedan och det är okänt var skivan pressades.


New Scientists var en trio från Tyska Wolfsburg och bestod av Lutz Froberg (voc), Rene Bachmann (synth) och Uwe Kallenbach (synth).


Deras synthpop påminner starkt om andra tyska band i samma genre så som Boytronic. Inget originellt men inte heller dåligt. Trots att den melodisköna singeln The Storm spelades på radions helgprogram (NDR2 "Der Club") blev det ingen rusning till skivaffärerna efterföljande måndag. Det kan tyckas märkligt idag då spåret är en av de slagkraftigaste från 80-talet. New Scientists karriär avtog innan den startat och bandet självdog.


I dag är Uwe Kallenbach medlem i Syntec, ett annat syntpopband. Lutz Froberg är delägare i en firma som säljer DJ och scenutrustning. Rene Bachmans öde är okänt.


Idag är det nästan helt omöjligt att få tag på the Storm samt deras efterföljande album Pictures of Reality och det är väldigt sällan dessa rariteter dyker upp på eBay. Så får ni någongång möjlighet att lägga vantarna på någon av dessa två plattor, tveka inte en sekund.


New Scientists låtar och det sköna singelspåret The Storm finns dock att ladda ner här:

http://btjunkie.org/torrent/4-Rare-80s-Albums-Part-20/3952e7cd4dee0e795e910d42e0daed6fd38d9f25eef6


(Observera att alla låtarna på "Rare 80s album"-serien kommer från självsläpp och medverkande artister som innehar rättigheterna har alla gett tillåtelse för nedladdning så det är inte olagligt).
RSS 2.0