New Scientists - Hjältar från 80-talet.

New Scientists 12" The Storm är idag en av de mest eftertraktade objekten för skivsamlare med fabless för 80-talet. Hur många exemplar som trycktes av denna kalssiker är idag osäkert. De flesta av dåtidens artister, likt New Scientists, som pressade sina egna skivor gjorde det i upplagor om 200-500 och 500-1000 st. Tyvärr har studion som tolvan spelades in lagt ner för länge sedan och det är okänt var skivan pressades.


New Scientists var en trio från Tyska Wolfsburg och bestod av Lutz Froberg (voc), Rene Bachmann (synth) och Uwe Kallenbach (synth).


Deras synthpop påminner starkt om andra tyska band i samma genre så som Boytronic. Inget originellt men inte heller dåligt. Trots att den melodisköna singeln The Storm spelades på radions helgprogram (NDR2 "Der Club") blev det ingen rusning till skivaffärerna efterföljande måndag. Det kan tyckas märkligt idag då spåret är en av de slagkraftigaste från 80-talet. New Scientists karriär avtog innan den startat och bandet självdog.


I dag är Uwe Kallenbach medlem i Syntec, ett annat syntpopband. Lutz Froberg är delägare i en firma som säljer DJ och scenutrustning. Rene Bachmans öde är okänt.


Idag är det nästan helt omöjligt att få tag på the Storm samt deras efterföljande album Pictures of Reality och det är väldigt sällan dessa rariteter dyker upp på eBay. Så får ni någongång möjlighet att lägga vantarna på någon av dessa två plattor, tveka inte en sekund.


New Scientists låtar och det sköna singelspåret The Storm finns dock att ladda ner här:

http://btjunkie.org/torrent/4-Rare-80s-Albums-Part-20/3952e7cd4dee0e795e910d42e0daed6fd38d9f25eef6


(Observera att alla låtarna på "Rare 80s album"-serien kommer från självsläpp och medverkande artister som innehar rättigheterna har alla gett tillåtelse för nedladdning så det är inte olagligt).
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0