Goonies (80s film)


Chunk: Hey you guys! let me in, you wont bellive what I just saw!
Mouth: First you have to do the Truffle shuffle!Äventyret som alla, jag upprepar, alla kids på 80-talet ville uppleva var det som utspelade sig i den lysande filmen Goonies av Richard Donner.

Filmen som kom 1985 handlar om de fyra kidsen Mikey, "Chunk", "Mouth" och "Data" som, för att rädda sina famljers hus från utmätning, ger sig av för att leta reda på en ovärderlig piratskatt. De får ofrivilligt följe av Mikeys förståndige storebror Brand, hejarklacksledaren Andy och den evigt sura  Stef.

Men den minst sagt kriminella familjen Fratelli vill också lägga händerna på gulddublonerna och jagar kidsen genom de underjordiska gångarna som leder till skatten. Kidsen får dock oväntad hjälp av Fratellis missskötta familjemedlem "Sloth" som iklädd Stålmannentröja fäller coola oneliners och svingar sig i rep likt Errol Flynn.
 


Kidsen har hittat skattkartan på Mikeys vind.

Goonies är inspelad i vidunderligt vackra och alltid regntunga Astoria inte långt från staden Portland i staten Washington och filmen bär drag från gamla tiders matinéfilmer med allt vad det innebär. I den svenska DVD-utgåvan medföljer extrascener som klipptes bort från bio- och videoversionen. Bland annat en scen där en supertöntig bläckfisk blir sugen på människokött och även den urusla videon till den peppiga låten "Goonies 'R' Good Enough" av och med Cyndi Lauper.
Den officiella trailern till GooniesKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0