Labyrinth (80s film)


 "Say your right words," the goblins said,
"and we´ll take the baby to the Goblin city, and you will be free."
1986 kom en av de allra bästa fantasyfilmerna all-time, nämligen superkitschiga Labyrinth.


15-åriga Sarah ( Jennifer Connelly) har stor fantasi och älskar sagor. När hon lämnas hemma för att barnvakta sin lillebror Toby försöker hon få honom att sluta gråta genom att berätta en saga för honom. Toby slutar dock inte gråta och den förargade Sarah ändrar sagans slut i vilken trollen  kommer och tar Toby till sitt rike och mycket riktigt försvinner lilla Toby. Trollkungen Jareth (David Bowie) besöker till Sarah och ger henne ett val. Antingen kan hon glömma sin bror och leva i en skimrande saga utan ett besvärande småsyskon eller så kan hon komma till hans rike, där hon får 13-timmar på sig att ta sig att försöka ta sig genom en labyrint till hans slott. Klarar hon inte det kommer hennes lillebror att förvandlas till ett troll. Sarah väljer det senare alternativet. I den fantasieggande, bitvis farligt kluriga labyrinten träffar hon nya vänner som slår följe med henne mot trollkungens borg.Sarah (Jennifer Connelly) och Ludo (Rob Mills)

Filmens skapare och pappa till både Mupparna och Fragglarna,  Jim Henson, har skapat en färgglad, söt och otroligt snygg fantasyfilm där majoriteten av statisterna är dockor. Han har med sin gode vän, konstnären Brian Froud, skapat en estetik som få filmer lyckats fånga sedan dess. Filmen har färgats en hel del av 80-talet vilket syns på både färger och David Bowies frilla.


Har du inte sett Labyrinth så föreslår jag att du tar och införskaffar den omgående. En saga som passar både vuxna och små.

                                            

Den officiella trailern för filmen

Kommentarer
Postat av: Corrie

Jag älskar den filmen. Det är en av de vackraste fantasy filmerna som gjorts. Helt klart i klass med Sagan om Ringen fast snällare! =)

2008-07-03 @ 11:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0