Never ending story (80s movie)


"Make believe I'm everywhere
Hidden in the lines
Written on the pages
Is the answer to our never ending story"


Filmen som de allra flesta 70- och 80-talister förknippar med 80-talet handlar om den lilla pojken Bastian som inte har det så lätt. Hans mamma har just dött och hans pappa tjatar på honom att han måste gå vidare i livet. Till råga på allt så blir han mobbad i skolan.
En dag, då han är på väg till skolan, så dyker mobbarna upp och börjar jaga honom. Men Bastian gömmer sig inne på ett bokantikvariat. Där hittar han en bok som han "lånar". Sen går han till skolan och låser in sig i ett gammalt förråd, där ingen kan störa honom. Och där börjar han läsa boken. Plötsligt hamnar han i landet Fantasia.

Den här filmen är en saga, och som många andra sagor handlar den här om kampen mellan gott och ont. Men inte nog med det, den handlar även om hur viktigt det är att ha lite fantasi.


Filmen har tyvärr åldrats en hel del genom åren, på både gott och ont. Specialeffekterna är snygga men en del varelser, som säkert framstod som fantasieggande 1984, ser idag mest ut som halsdukar med roliga ögon på.

Noah Hathaway som spelade Atreyu blev tjejernas favorit 1984 och musiktidningen OKEJ var inte sena med att proppa sin alster fulla av affischer och idolbilder på den unga skådespelaren. Titelspåret, uppfört av Limahl, spelas som ni själva vet, fortfarande på dansgolven.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0